Genealogie

 

 

Tekstvak: Genealogie ook wel stamboomonderzoek genoemd is een fascinerende hobby hebben wij inmiddels ontdekt, het verleden komt heel dichtbij. Met het op zoek gaan naar de wortels van je familie zijn het niet alleen de namen maar wil je ook weten hoe en waar ze leefde
In 2000 zijn wij begonnen met de genealogie van onze familie`s, de interesse voor deze hobby was er al langer maar door tijdgebrek kwam het er maar niet van. In 2000 kregen we de trouwboekjes van de grootouders van Jannie in handen en met de hedendaagse mogelijkheden via Internet was de aanzet om te gaan zoeken al snel gezet. Al surfend op Internet kwamen we uit op de Yahoo-groups waar ook een Zeelandgroep bij aangesloten is, waar we ons hebben aangemeld. Met de enkele gegevens die we hadden toch maar eens een berichtje naar de groepsleden van Zeeland gedaan, onze stoutste verwachtingen werden overtroffen. Via enkele groepsleden kregen we een heleboel informatie binnen, waarvan A.Flikweert een hele grote bijdrage leverde door ons een genealogie te sturen in een rechte lijn naar de toen nog oudste stamvader. Vanuit deze genealogie konden we beginnen om de stamboom van DE BIL  verder uit te bouwen. In 2001 is ook begonnen met onderzoek naar FONTEINE ( de meisjes naam de moeder van Jannie) In 2002 is er de eerste aanzet geweest om de Familie GOMMERS uit te zoeken, in Zeeland waren we al snel uitgezocht en moesten we onze zoektocht gaan verplaatsen naar Noord-Brabant.
Naast de groepen Zeeland en Noord-Brabant bezoeken wij ook andere site`s op Internet voor informatie en natuurlijk het archief om de gevonden informatie te checken.
Wij zijn nog steeds op zoek naar informatie ( diverse schrijfwijzen) van de familie`s:
 
DE BIL - DE BILDE - VAN DER BILT - BITTENS - BIL
FONTEIJNE - FONTEYNE - FONTEYN - FONTEINE - FONTEIN 
                GOMMERS en de LANGE
  
Heeft U wijzigingen of aanvullingen dan zouden wij het op prijs stellen deze met ons te delen, natuurlijk zijn wij ook bereid om gegevens met U uit te wisselen.
Vanwege de Wet op Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.)  zijn alleen de gegevens weergegeven tot rond 1950. Voor de periode daarna kunt U ons via de e-mail vragen stellen.  
 
 
 
 
Aan de inhoud van deze site`s werkten oa mee:
 
Andrč Flikweert,  Wim Fonteine, Pieter & Peter.J. Fontijn, Sietske Hoogerhuis, 
Nel Slager,  Elly Visser-Smit, Marjolijne Vijverberg-Kalkema, J.F. Stoutjesdijk.
En vele andere.